Servis hydraulických systémů

Jakýkoliv stroj si vyžaduje pravidelnou kontrolu a hydraulické systémy nejsou výjimkou. Správné a dlouhodobé funkčnosti hydraulických systémů předchází kvalitní servis. V současné době servis hydraulických systémů nabízí řada společností a vybrat si tu nejlepší je nelehký úkol. Pojďme se podívat, jak by měla firma provádějící servis vypadat a co by měla nabízet.
Hydraulika je široký pojem. V rámci hydrauliky se pracuje s různými prvky – hydraulické hadice, hydraulické trubky, šroubení, rychlospojky a spoustu dalších. A všechny tyto prvky je nezbytné u přístrojů kontrolovat, aby nedošlo k poškození a k poranění uživatele daného zařízení.

Servis hydraulických systémů má ve svém portfoliu služeb společnost MHI servis s.r.o., která sídlí v Brně. Zaměstnává kvalifikované pracovníky, kteří se starají o správný chod hydraulických systémů. V nabídce této firmy najdete nejen služby, ale i produkty. Koupíte zde všechny hydraulické prvky – od šroubení až po držáky na trubky.

Hydraulické zařízení a jejich široké využití

V hydraulickém zařízení by se neměla zanedbat žádná součástka, aby nedošlo ke zbytečným komplikacím. I samotný nekvalitní, či špatně umístěný šroub může nadělat při chodu zařízení velkou paseku. Pokud ale použijeme kvalitní a vhodné hydraulické šroubení, můžeme předejít těmto potížím.
Existuje nespočet druhů přípojek, spojek, hrdel, matic, průchodek, rychlospojek, držáků trubek, hadice, redukční prvky do potrubí, převlečných matic, zátky a další. Laik se v tom rozhodně nemůže vyznat. Stačí napsat firmě, vyrábějící tyto komponenty, nechat si poradit a najít tu nejlepší cestu.

Nádoby pro uskladnění

Některé látky je potřeba skladovat pro jejich vlastnosti ve speciálních obalech. Určitě si vybavíte deodoranty ve spreji, šlehačky a podobné nádoby. Jedná se o tlakové nádoby, které zajišťují požadované vlastnosti při vypuštění z lahve. Je nutné tyto obaly skladovat v ideálních podmínkách, aby zachoval látku v použitelném stavu. Proto není dobré vystavovat nádoby vysokým teplotám, rozhodně neházet do ohně, ani do něj nestříkat obsah lahve.
Další možností tlakových nádob je využití u domácích vodáren. Obsahují ciferník, který ukazuje výšku tlaku, takže máte přehled. Pro domácí použití bohatě vystačíte s nádobami na 20 až 60 litrů. Pokud si totiž zbytečně pořídíte nádobu s velkým objemem, tak se vám voda bude kazit. Tlakové nádoby navíc prodlužují životnost čerpadla, protože mu usnadňují práci.

Co znamená MIG a MAG?

Zkratkami MIG a MAG označujeme poloautomatické svařování kovů v ochranné atmosféře inertního (MIG) nebo aktivního (MAG) plynu. Proč poloautomatické? Protože přídavný materiál, který označujeme jako tzv. drátovou elektrodu, je do místa svařování přiváděn motorizovaným pohonem na základě povelu svářeče. Tento povel vydá svářeč stisknutím spínače na hořáku.

Sádrové omítky

Před každým nanášením omítky je nutné jako první krok provést penetraci.  Následně se rozmyslet, jakou omítku použijete – sádrovou, tradiční jádrovou nebo lepidlem. Každá má své výhody a nevýhody, samozřejmě i různou časovou a finanční náročnost. Nejrychlejší metodou jsou sádrové omítky, které mají pouze 2 kroky, při kritických přechodech 3. Sádrové omítky zajišťují prodyšnost, regulují klima v místnosti, nemusíte je brousit, díky tomu, že se na nich nedrží prach, tak jsou vhodné pro alergiky, můžete na ně aplikovat různé nátěry, tapety apod. Nevýhodou je, že se používají pouze v interiérech a nelze je použít v místnostech s vysokou vlhkostí (koupelny, prádelny apod.). Nanášení sádrové omítky se od klasické liší, proto je nutné mít s nanášením zkušenosti nebo přizvat někoho, kdo tomu rozumí.