Provozní stav: hydraulické trubky

Lidé, kteří se pustili do podnikání s hydraulickými zařízeními, a neměli s nimi doteď velké zkušenosti, by si měli dávat pozor zejména na jednu věc - provozní stav všech hydraulických součástek. Mimo samotné hydraulické válce a agregáty, na které se dává důraz, by se také nemělo zapomínat na hydraulické trubky, které se tak často podceňují.

Řezání laserem je přesné a čisté

rezani laserem

Oblíbenou metodou při zpracování materiálu je tzv. řezání laserem. Mezi jeho silné stránky patří téměř hodinářská přesnost a čistota každého řezu. Díky tomu, že při laserovém řezání dochází k minimálnímu prořezu daného materiálu, nevzniká téměř žádný odpad a dá se tak s jistotou tvrdit, že se jedná o úspornou metodu. Právě tento fakt je důvodem, proč laserové řezání převyšuje jiné typy povrchové úpravy jako je mechanické řezání, frézování nebo hoblování.

Při jednotlivých řezech nedochází k přímému kontaktu s materiálem, což znamená, že ten se tak nemusí připevňovat na pracovní plochu. Tím se celý proces podstatně zrychluje a umožňuje také výrobu složitějších tvarů a řezů pod různými úhly s přesností na sebemenší detail. Řezání laserem je natolik přesné a čisté, že daný materiál už následně nepotřebuje žádné další úpravy.

TERCOPLAST LEXAN

Vždy ma zaujímalo, z čoho sú vyrobené vo filmoch skla, do ktorého keď niekto praští kladivom, tak sa nič nestane. Dnes už to viem - jedná sa o špeciálny polykarbonátové dosky. Tieto dosky bojujú spoločne s minerálnym sklom o prvenstvo v zasklievanie budov. Vďaka tomu, že sú zo špeciálneho polykarbonátu, majú špeciálne technologické vlastnosti, ktoré nesú rad výhod. Vďaka svojej transparentnosti človek často ani nespozná, že sa nejedná o sklo, ale o iný materiál.

polykarbonátové dosky banner

Broušení nerezu

Obecně platí, že úpravy nerezových povrchů začínají hrubším broušením a pokračují až do jemnějšího dolešťování. Na broušení nerezu se používají brusné pásy, brusné lamely a kotouče nebo lamely z brusného rouna. Následným leštěním se upravují buď základní materiály, nebo povlaky. Leští se obvykle ve dvou operacích. Při prvním leštění se leští kotouči mazanými mastnou pastou s hrubším leštícím prostředkem. Druhé leštění se provádí pastami suššími a jemnými, kterými se dosahuje vysokého lesku. Základem celého úspěchu je tedy znalost tří hlavních podmínek:

Moderní řešení pro veřejné osvětlení

Architektura, myšlení a vkus se mění v průběhu času jak u lidí tak u měst a obcí. Ošklivé komunistické osvětlení mizí z ulic a večerní procházení tak nepřipomíná tolik dobu strachu a nejistoty. Jak vypadá zrenovované veřejné osvětlení? Jsou to buď krémové nebo karbonové ploché lampy, které se dají variabilně nastavit do různých úhlů. Jen zřídkakdy se setkáme s lampy připomínajícími "kakáči", čili kulovitými světly. Většinu lamp kryje oblíbený materiál moderny - polykarbonát. Další nesmírnou výhodou je změna svítících vlastností, když klasické oranžové světlo nahradila fosforovo-krémová žlutá. Mezi nejoblíbenější modely patří Metronomis, Malaga či Urbana. V Česku je největším distributorem těch veřejných osvětlení firma Rozhlasy Bártek.